top of page

Ik als trainer

Stel: je werkt al een aantal jaar als (interne) trainer, gespreksleider of dagvoorzitter. Je staat veel voor groepen voor eigen klanten of via een trainingsbureau. Dit werk doe je op freelance basis of binnen een organisatie. Voorbeelden van thema’s die je behandelt zijn communicatie, persoonlijk leiderschap, procesoptimalisatie, verbinding, werkplezier, teamontwikkeling en well- being.

Misschien merk je de laatste tijd dat je ontwikkeling wat stilstaat, je komt je eigen patronen tegen in groepen en/of je mist het gevoel van collega trainers met dezelfde ervaring.

Die behoefte snappen we. Want Alies en ik staan zelf al jarenlang voor groepen en na het volgen van verschillende trainer- en coach opleidingen oa bij Phoenix Opleidingen, delen wij graag onze inzichten. Wij weten als geen ander hoe leuk en tegelijkertijd lastig groepsdynamiek kan zijn, en hoe je persoonlijk verstrikt kan raken in je eigen patronen. De ervaringen die wij opdoen willen we graag met jullie delen in een prachtig Train de trainer programma. Het programma start per september ‘24 op een mooie locatie in Almere. In januari ’25 begint de tweede groep op dezelfde locatie.

Tijdens deze 2 dagen ga je de diepte in met collega trainers. We behandelen oa verschillende modellen zoals de Transactionele Analyse, Bateson en Dilts en het verschil tussen leider- en lidmaatschap. Verder gaan we aan de slag met groepsdynamiek en gaan we oefenen voor de groep met verfrissende werkvormen.

Dit traject is persoonlijk en spiegelend. We gaan met en van elkaar leren op verschillende manieren. Daarnaast geldt de groep als netwerkgroep en heeft iedereen een eigen buddy om tussentijds mee te sparren.

Dit programma is hét cadeautje voor jou als professional.

Data

Ik als trainer groep 1

Dag 1: ma 30 sept 2024

Dag 2: ma 11 nov 2024

Ik als trainer groep 2

Dag 1: ma 13 jan 2025

Dag 2: ma 24 maart 2025

Inhoud programma

Voorafgaand aan het programma: individueel coachgesprek met Alies of Carl á 30 min.

Dag 1

Wie ben je als trainer?  Wat neem je mee uit jouw familie van herkomst? 

Leiderschap & lidmaatschap 

Spelend trainen ahdv leervragen en voorwerpen

Verdieping op jezelf adhv de Transactionele Analyse (script, drivers, stoppers, permissie). Bijv: wees sterk, hoe herken je dat in je rol als trainer?

Jouw identiteit als trainer adhv Bateson & Dilts (adhv vragenlijst)

Tussen dag 1 en 2: peer group

Dag 2
Oefenen voor de groep, werkvormen en groepsdynamiek 

Elkaar coachen op je leerdoel adhv schaalwandelen

Hoe sta je voor de groep? Uitvoeren stukje training + modelleren

Werkvormenbingo

Casuïstiek lastige groepen met poppetjes

Groepsdynamiek

 

Na dag 2: peer group

Locatie

Fijne locatie vlakbij groen in Almere. 

Prijs

€495,- per deelnemer excl. btw, inclusief koffie, thee en een heerlijke lunch. Een deelname is pas definitief nadat we 30% van het bedrag hebben ontvangen.

Annuleringsvoorwaarden

Heb je je aangemeld en wil je je aanmelding toch annuleren? Dan geldt het volgende:

  • 2 maanden voor aanvang is annuleren kosteloos

  • 1 maand voor aanvang brengen wij 25% in rekening

  • 2 weken of korter voor aanvang brengen wij 50% in rekening

    Ben je eenmaal ingestapt en mis je de eerste of tweede dag? Een (gedeeltelijke) restitutie is helaas niet mogelijk aangezien jouw plek in de groep al bezet was. Wel bieden we je dan graag een bijpraat sessie aan.

Online ervaringsuurtje 

Op 27 mei om 20:00u organiseren we een online ervaringsuurtje. We geven hier wat informatie, geven een korte ervaring en er is ruimte voor het stellen van vragen. Aanmelden hiervoor kan via info@carlhoogvliet.nl :-) 

Meer informatie en aanmelden? 

Mocht je meer informatie willen, klik dan hier. Wil je je meteen aanmelden, dat kan door je e-mail adres hieronder achter te laten. Je krijgt dan een bevestiging van aanmelding in je mail. 

Wil je je aanmelden voor bovenstaand programma? Zet hieronder je e-mail :-) 

Thanks for submitting!

bottom of page